De voordelen van Chiptuning !

De voordelen: 

  • Sneller accelereren
  • Meer trekkracht
  • Originele noodloop waarden 

Overzicht van de turbodruk kenvelden zoals die opgeslagen zijn in het motorregelapparaat. Klik op het plaatje voor een groter beeld en meer details en uitleg >>

Turbodruk. kenvelden. Klik op het plaatje voor meer details.

meer info en details

Je auto zal veel sneller accelereren, veel meer trekkracht krijgen, en veel gemakkelijker snelheid oppakken bij bijvoorbeeld het inhalen en invoegen. Bovendien zal je auto een zware last makkelijker kunnen trekken, zeker in een bergachtige omgeving is dat handig en erg goed merkbaar. Vaak zal je auto ook nog iets zuiniger gaan rijden! Maar dat laatste ligt vooral aan de berijder van de auto.

Wat zijn noodloop waarden? De geavanceerde motorstuurcomputers die in de Volkswagen, Audi en Seat zijn ingebouwd. Kunnen storingen worden herkent en opgeslagen. Als er een ernstige storing optreed gaat de motor over op een andere instelling. Deze opstelling is dusdanig "tam" dat de auto nog wel naar een garage kan rijden maar totaal geen vermogen meer heeft. Dat heeft men gedaan om grotere schade aan motor en omliggende onderdelen te voorkomen. Als je dus rijdt met een powerbox zullen de waarden afkomstig van de verschillende sensoren sterk gemanipuleerd en heeft uw auto als het ware geen noodloop programma meer. Met de mogelijke gevolgen van dien. Daar hebt u met een chip dus geen last van. meer infoDe turbodruk daar gaat het voor het grootste deel om.

Dat zijn een hoop mooie zaken, maar zijn er ook negatieve zaken? Ja, de nadelen: De auto zal wat nerveuzer reageren op het gaspedaal omdat ie meer kracht heeft. Dat is vooral merkbaar als je in de hogere toerentallen wat gas bijgeeft en weer los laat. 

Toch wil ik graag op één belangrijk punt wijzen. Het verschil tussen scheuren en vlot rijden is gelijk aan het verschil tussen misbruiken en optimaal benutten. Het één is kostbaar tot zeer kostbaar en het andere is slechts wat duurder qua brandstofverbruik. En ons motto is: "Scheurt u met uw auto dan is een chip van ons niet wat voor u". Houdt u van wat extra vermogen om iets vlotter te kunnen rijden of rijdt u wel eens met een zware last dan kunt u een geoptimaliseerde chip aanschaffen. En dan zult u er lang en erg veel van genieten.

Om nog even terug te komen op het iets nerveuze gedrag van je gechipte auto: dan is een cruise control een aanrader. Deze regelt het gas geven gewoon veel beter dan een menselijke voet. En helemaal fantastisch als je een last trekt door heuvels of bergen. Bovendien bespaart ie je ook nog eens een hoop geld, omdat je iets zuiniger rijdt en je je makkelijker aan de snelheidslimieten kunt houden. U kunt hem ook direct bij ons laten inbouwen.  Klik hier voor Cruise Control info.

 

Deze website is gehost bij Mooij Werkt!
Copyright 2003 Marja