Tips voor economisch rijden met een tdi_logo.gif (4719 bytes)

TDI blok met 115 PK

Met een tdi_logo.gif (4719 bytes) kan heel makkelijk heel veel diesel worden bespaard. Een Cruise Control kan daar heel veel bij helpen maar zelf kunt u daar nog veel meer aandoen! Hieronder staan alle tips die ik kan verzinnen. De één is voor de hand liggender als de ander en iedereen moet maar zien welke hij of zij in de praktijk gaat gebruiken. Heb je nog een tip dan hoor ik deze graag Haal je resultaten, laat het dan even weten en vertel er bij hoe je ze hebt gehaald!  

Mijn VW Transporter 102 PK korte versie verbruikt volgens het boekje 1:11 ik zit nu op 1:13,5 (stads en snelweg) dat is een besparing van ongeveer 20% ! En ik weet zeker dat het nog veel beter kan. Maar dan moet ik mij nog meer toeleggen aan gas op tijd los i.p.v. remmen. Maar ik ga door omdat ik maar weinig zaken ken waar ik zo maar 20 % korting krijg.

Heeft u nog meer tips of op- en/of aanmerking stuur ze dan naar Marja.

tdi.jpg (5978 bytes)  tdi.jpg (5978 bytes)  tdi.jpg (5978 bytes)

De laatste tips & opmerkingen:

De conditie van uw auto kunt u heel goed in de gaten houden door bij elke tankstop de dagteller steeds op nul te zetten en pas te gaan tanken als u op de reserve rijdt. Begin nooit aan tientjes tanken. Het is ook verstandig om de tank altijd zo leeg mogelijk te rijden. Zo voorkomt u dat er vuil onder in de tank achter blijft. Anders loopt u de kans, als u de tank een keer echt leeg rijdt, dat de sproeiers van uw motor verstopt raken. En dat kost handen vol geld.

Bij echt fanatiek zuinig rijden kan de auto meer olie gaan verbruiken hou dat dus goed in de gaten. Zuinig rijden, moet dan ook niet overdreven worden!

Gaat u heel zuinig rijden dan is het verstandig om in de weken voor de APK de auto wat vaker in hogere toeren te laten werken. I.v.m. de roetmeting die is verplicht bij een APK-keuring. De auto moet dan natuurlijk wel echt warm zijn. Dat is een tdi_logo.gif (4719 bytes) pas als hij meer dan 15 kilometer heeft gereden op een gewone autoweg of autosnelweg. Het is eigenlijk altijd verstandig om zo nu en dan het vermogen van de auto echt te gebruiken dat voorkomt dat uw auto lui wordt. Dus af en toe lekker door trekken (tot 4100 toeren) in de derde versnelling is niet verkeerd. Maar nogmaals de auto moet wel echt warm zijn. Trekken met een koude auto is echt super slecht. Niet doen dus.

De tdi.jpg (5978 bytes) webmaster.

 

 

Deze website is gehost bij Mooij Werkt!
Copyright 2003 Marja