Eos

De voordelen van een Cruise Control.

De voordelen van een cruise control zijn legio. En menig gesprek gaat er tegenwoordig over.

Direct of indirect: "Ik had laatst een bekeuring" of "de flitspaal".

Op je werk, op verjaardagen, overal kom je dit soort gesprekken tegen. Daarom wil ik alle voordelen van de cruise control nog eens op een rijtje zetten.

 

 

Comfort:

Uw lange ritten worden minder vermoeiend en vooral rustiger en u bent niet de enige die dat merkt. Uw passagiers hebben daar ook veel profijt van. Mensen en zelfs dieren hebben minder last van bijvoorbeeld wagenziekte. Ook mede weggebruikers hebben voordelen als u uw cruise control aan heeft staan. U snelheid is immers erg constant. Wat weer een stuk veiligheid met zich meebrengt. Natuurlijk moet u zich dan wel aan de snelheidslimiet houden en er niet net onder gaan zitten. Dat laatste geldt zeker voor een tweebaans weg. De cruise control is immers gemaakt om met de stroom mee te rijden.

Milieu:

Uw auto zal zuiniger gaan rijden. Dat kan tot 10% brandstof besparing opleveren. Zo is uw investering snel weer terug verdiend. Maar brandstof is niet het enige. Ook het remsysteem van de auto wordt bij goed gebruik gespaard. En de motor draait constanter en wordt daardoor ook gespaard.

Minder bekeuringen:

Dit is eigenlijk wel de snelste manier van het terug verdienen van uw investering. De flitspalen staan tegenwoordig overal en een kleine overtreding kost handen vol geld. Zonder cruise control ben je haast drukker met het letten op de snelheidmeter, de flitspalen en natuurlijk de verdacht geparkeerde auto's dan met het auto rijden zelf.

Eigenlijk te gek voor woorden. Dit vraagt ontzettend veel aandacht en is daardoor misschien wel het meest vermoeiende en stress gevende activiteit tijdens een autorit. Zodra uw cruise control aanstaat hoeft u niet meer op uw snelheidsmeter te letten. En afremmen voor de flitspaal en verdachte geparkeerde auto's is ook verleden tijd.

 

golf Aanhanger of caravan trekken:

Met een cruise control is een last trekken heel comfortabel. Of het nu gaat om een caravan, boot of aanhanger, u rijdt zonder snelheidsverschil heuvel op čn heuvel af! Een zware last achter uw auto is direct merkbaar zodra u een heuveltje op moet zonder cruise control. U moet dan direct gas bij geven om de snelheid er in te houden en de heuvel af moet u met de voet vaak geheel van het gaspedaal.

Met een cruise control gaat dat een heel stuk makkelijker en comfortabeler. De cruise control neemt de brandstof dosering geheel van u over. Het enige dat u hoeft te doen is opletten dat uw voorligger niet te veel afremt als hij de heuvel op rijdt. Gaat u op vakantie met de caravan of rijdt regelmatig met een last achter uw auto. Dan is een cruise control werkelijk fantastisch.

Meer veiligheid:

De cruise control neemt de controle over de gaspedaal over daardoor kunt u uw aandacht richten op andere zaken in het verkeer. Bovendien krijgen veel chauffeurs een andere maar betere rijstijl. Er wordt namelijk verder vooruit gekeken. Met als gevolg dat inhaal manoeuvres beter verlopen. Deelnemen in het verkeer brengt professionaliteit en verantwoording met zich mee. Overigens hoop ik dat dat ook geldt voor alle verkeersdeelnemers....... met of zonder Marja`s Cruise Control !

 

Deze website is gehost bij Mooij Werkt!
Copyright 2003 Marja